Hoppa till huvudinnehåll
Ghorme sabzi gryta med saffransris på en tallrik

Vegansk Ghorme Sabzi

Detta är ett långkok som traditionellt består av spenat och lammkött. Vi har gjort en vegansk version med Fry’s beef-style strips. Eftersom vegobitarna inte behöver genomkokas tar rätten betydligt kortare tid. Du kan också köpa färdig Ghorme Sabzi kryddblandning men den är lite knepigare att få tag på.

30 min
Nouruz
Middag
Veganiserad
Eid al-fitr
Ramadan
Imponera
Nötfri

Ingredienser

4 portioner
380 g Fry’s Beef-Style Strips
400 g spenat
1 stor gul lök
1 kruka gräslök (går bra med fryst)
300 g kokta kidneybönor
1/2 dl olivolja
1 tsk malen kanel
3 msk limejuice
3 dl kokande vatten
2 krm malen muskot
salt och peppar efter smak
  1. Börja med att finhacka lök, spenat och gräslök. Mät upp alla kryddor och blanda i en liten skål.
  2. Värm upp lite olivolja i en stekpanna och stek löken. Lägg sedan i spenat, beef-style bitarna och kryddorna. Tillsätt limejuice, vatten och mer olivolja.
  3. Låt puttra en kvart. Smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med ris.
    Thumbnail

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden