Hoppa till huvudinnehåll
Ghorme sabzi gryta med saffransris på en tallrik

Veganskt saffransris

Saffransris piggar upp middagar med sin starka färg. Det är veganskt och passar lika bra till festligheter som till vardags!

30 min
Glutenfritt
Nouruz
Eid al-fitr
Ramadan
Middag

Ingredienser

4 portioner
1 dl kapris
3 dl basmatiris
25 g mjölkfritt margarin
3 kanelstänger
6 dl vatten
2 krm salt
1 pkt saffran
  1. Värm upp en kastrull och ha i mjölkfritt margarin, stek på kapris och tillsätt riset.
  2. Häll i vattnet och tillsätt kryddorna.
  3. Koka riset enligt anvisning. Servera tillsammans med exempelvis en grytan när riset är klar.

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden