Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk tårta med portabella och gräslök

Den här veganska svamp- och gräslökstårtan är perfekt att ta med till påskmiddagen eller midsommarfirandet!

40 min
Förrätt
Picknick
Påsk
Midsommar

Ingredienser

6 portioner
250 g kavring
75 g mjölkfritt margarin
250 g portabellasvamp
1 mellanstor röd lök
2½ dl vegansk mjukost
1 dl avrunnen sojayoghurt (låt stå över natten i ett kaffefilter)
1 dl äggfri majonnäs
2 påsar Dr. Oetker Vegegel (eller annat gelatinalternativ)
2 krm vitpeppar
örtsalt eller havssalt
gräslök till garnering
  1.  Dela kavringskivorna i bitar och mixa den till smulor i en matberedare. Smält margarinet och blanda det ordentligt med brödsmulorna.
  2. Lägg plastfolie i en form (ca 24 cm i diameter och med avtagbar kant). Häll i brödsmulorna och platta ut detta till en botten (tryck till smulorna ordentligt). Ställ in formen i kylskåpet.
  3.  Borsta av svampen och skär dem i centimetertjocka bitar. Stek dessa och salta dem under tiden. Finhacka löken.
  4. Rör ihop mujkosten, yoghurt och majonnäs, smaksätt med peppar och salt.
  5. Tillred Vegegel enligt anvisningar på förpackningen (vi vispade 2 påsar med 2 dl vatten). Rör ner gelén i sour supremeröran.
  6. Blanda och häll sedan ner svamp och lök. Bred ut röran ovanpå brödsmulorna i formen. Ställ tårtan i kylen i 3–4 timmar tills den har stelnat eller över natten.
  7. Lossa tårtan från formen med hjälp av plastfolien och flytta över till ett serveringsfat. Skär gräslöken fint och strö den över.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden