Hoppa till huvudinnehåll

Kakor med choklad och polka

Receptet på de här kakorna är från ett numret av Vegourmet. Det är en tidning med sjukt snygga matbilder, allt veganskt, rekommenderar den till alla som gillar att bläddra i snygga tidningar. Vi hittade på en egen variant till den!

30 min
Baka
Jul
Fika
Thumbnail

Ingredienser

10 portioner
100 g mjölkfritt margarin
1 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
en nypa flingsalt
3 ½ dl vetemjöl
100 gram grovt hackad mörk choklad

Topping

100 g mörk choklad
1 ½ dl krossade polkagrisar
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Mosa margarin och socker med en gaffel tills det joxat ihop sig ordentligt. Blanda sedan ner alla övriga ingredienser och knåda ihop till en del med händerna. Blir det väldigt torrt och svårjobbat, ha i en skvätt vatten så är det lättare att jobba ihop.

  2. Rulla degen till typ 15 små bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pressa ut bollarna till någon centimeter hög kaka. Grädda i ca 10-15 minuter och låt dem sedan svalna på galler.

  3. Under tiden de svalnar så smält choklad i vattenbad och krossa polkagrisar exempelvis med en flaska glögg. Ringla sedan choklad över kakorna och strö polka över så att det fastnar i chokladen. Ställ i kylen en stund så chokladen stelnar. ÄT!






 

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt