Hoppa till huvudinnehåll
Krispiga choklad och jordnötsbites

Veganska krispiga choklad & jordnötsbites

Vi vet, bara namnet på dessa skapelser får det att vattnas i munnen! Det här är ett recept från fantastiska Ellinor Bakar och är en perfekt blandning mellan sött och salt, precis så som goda, växtbaserade bites med smak av choklad och jordnötter ska vara. Du behöver dessutom bara fem ingredienser för att få till de här. Du kan tacka Ellinor senare!

Baka
Efterrätt

Ingredienser

Krispiga choklad & jordnötsbites

200g ljus vegansk choklad
125g sombreros
4 1/2 msk crunchy jordnötssmör

Topping

100g mörk vegan choklad
havssalt
  1. Smält det ljusa chokladen
  2. Blanda ner chokladen i sombrerosen och rör runt tills alla har choklad på sig
  3. Ställ i kylskåpet så chokladen stelnar lite
  4. Smält jordnötssmöret i en kastrull
  5. Blanda de chokladdoppade sombrerosen med jordnötssmöret
  6. Krossa de lite så du kan forma små bollar/bitar
  7. Smält den mörka chokladen
  8. Doppa bitarna i den mörka chokladen och strö på flingsalt
  9.  Låt stå i kylen
Krispiga choklad och jordnötsbites

Sugen på mer gottigheter? Hitta fler supergoda recept på olika efterrätter hos Ellinor Bakar!

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden