Hoppa till huvudinnehåll
Flera tårtbottnar, bild tagen uppifrån

Vegansk tårtbotten

Ett grundrecept på en vegansk botten till en tårta. Av det här receptet får du två tårtbottnar som du kan göra en god växtbaserad gräddtårta med till exempel.

Baka

Ingredienser

Botten

4½ dl vetemjöl
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 g mjölkfritt margarin
2 ¾ dl soja- eller havremjölk
  1.  Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna. Smält margarinet, blanda med mjölken och rör ihop med den torra blandningen.

  2. Smörj och bröa en form och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i 45 minuter. Låt kakan svalna och fyll sedan på med de ingredienserna du vill till önskad tårta!

Få mer inspiration i brevlådan! I vårt inspirationsmagasin får du veganska bakningstips, recept, inköpslista och massor hjälpsamma vegotips!

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden