Ingredienser
A.
2 ½ dl vetemjöl
              2 tsk bakpulver
              1 tsk ingefära, mald
              1 tsk kanel, mald
              ½ tsk kardemumma, mald
          B.
1 dl Aquafaba (kikärtsspad)
              1 dl ljusbrunt Muscovadosocker
          C.
75 g veganskt bakmargarin
              1 ½ dl mörk sirap
              1 ½ dl julmust
              1 tsk bikarbonat
          - Mät upp och förbered alla ingredienser under A och B i två olika skålar.
 - C = Bryn smöret i en kastrull, häll i sirap och rör om tills sirapen smälter. Tillsätt julmust och ta bort kastrullen från värmen. Tillsätt bikarbonat, som kan skumma upp lite. Låt vätskan svalna.
 - B = Vispa Aquafaba (kikärtsspad) med muscovadosocker tills det blir ett hårt skum.
 - A = Rör ner smör- och julmustblandningen i bunken med mjölet.
 - Blanda ner skummet lite i taget med en slickepott.
 - Ställ muffinsformar på en ugnsplåt och klicka i smeten.
 - Grädda små muffins i ca 9 minuter eller stora muffins i 12–15 minuter i ugn 150 grader. Efter halva tiden, höj till 180 grader. Känn med en sticka eller tandpetare så att muffinsen inte är kladdiga i mitten.
 - Ät dem som de är eller garnera med vegansk grädde och bär.