Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Janssons

Tips! Om du ser att färgen börjar bli lite väl mörk så täck över med aluminiumfolie. Detta gör att Janssons fortsätter gräddas men inte får mer färg.

90 min
Jul
Middag
Veganiserad

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar, cirka 200 g
1 kg fast potatis
70 g soltorkade tomater
½ dl kapris
5 dl havregrädde
salt och peppar
  1. Sätt ugnen på 175 grader och skala under tiden lök och potatis. Skiva löken tunt och skär potatisen i tunna strimlor.
  2. Blanda ned löken i en bunke med havregrädde, soltorkade tomater och kapris. Krydda med salt och peppar och glöm inte att smaka av.
  3. Lägg potatisstrimlorna i en ugnssäker form och häll över övriga ingredienser. Blanda ordentligt och grädda i nedre delen av ugnen i 1,5-2 timmar.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt