Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Buffalo wings av blomkål

Här snackar vi kladdiga snacks! De går också att servera med potatisklyftor i ugn så får du ihop en middag. Hettan i såsen går att reglera genom att antingen ha i mer passerade tomater och mindre sriracha eller ha bara srirachasås för att få till riktigt bra sting i “wingsen”.

30 min
Snacks
Middag
Veganiserad

Ingredienser

4 portioner
1  blomkålshuvud, ca 1 kg
3 dl mjöl
3 dl ljuslager öl alkoholfritt
2 msk majsstärkelse
1 l neutral olja, till fritering

BUFFALO HOT SAUCE

1 dl passerade tomater
2 dl srirachasås

Blåmögelostsås

2 dl vegansk majonnäs
1 msk vinäger
1 msk vit miso pasta
1 tsk lökpulver
1 msk dill, finhackad
100 g fast tofu, smulad
  1. Skölj av blomkålshuvudet och torka. Dela den sedan i små buketter, cirka 2-3 cm i diameter.
  2. Blanda mjöl, majsstärkelse och öl i en bunke till en kletig smet. Värm upp oljan i en fritös eller en kastrull till 190 grader, låt stå på medelvärme.
  3. Doppa buketterna i smeten så att de blir ordentligt täckta. Fritera sedan, några i taget, tills de får en fin gyllene färg. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Blanda ihop passerade tomater och srirachasås. Doppa buketterna i den heta salsan. Servera med mild dipp eller med ris och grönsaker för en komplett måltid.

Bonus: Blanda alla ingredienser till blåmögelostsås i skål och rör om ordentligt.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt