Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk Baba Ganoush

Det är ingen riktig Meze utan baba ganoush, en krämig vegansk auberginedipp!

35 min
Förrätt
Nouruz
Ramadan
Glutenfritt
Eid al-fitr

Ingredienser

2 auberginer
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
1⁄2 röd chili
1 tsk spiskummin
1 msk tahini
2 msk citronjuice salt och peppar
  1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
  2. Skär av stjälkänden av auberginerna och dela dem på längden. Skär skåror i köttet och lägg dem på en plåt. Ringla över ungefär hälften av olivoljan och sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
  3. Under tiden skalar och grov- hackar du vitlöken. Kärna även ur och grovhacka chilin.
  4. Ta ut auberginen och gröp ur aubergineköttet med en sked och mixa ihop med övriga ingredienser i en matberedare.
  5. Smaka av med salt och peppar och servera med valfria tillbehör.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden