
Recept som passar svampsäsongen!
Hösten är här och svampsäsongen lika så. Här har vi samlat några värmande recept från olika matkreatörer där svampar av olika sorter har en viktigt smakbärande umamiroll.
Krämig vegansk kycklingpasta
Krämig vegansk pasta med Oumph!s Ch*cken Style Chunk och valfri svamp, en perfekt vegansk middag som passar både till vardags och till fest. Receptet kommer från Oumph!
Vegansk champignon au vin
Svampsläktet älskar fukt – utnyttja den egenskapen med en enkel rödvinssås. Smaksuccé utlovas! Receptet är skapad av tvillingsystrarna bakom Vegansk Matlåda.
Vegansk Sizzling Mushroom & Bean Fajita Pan
En vegansk festlig och färgglad vardagsmiddag där favorittoppingen bestämmer smakerna. Receptet kommer från El Taco Truck!
Svampwontons i limeblad- och shiitakebuljong
Receptet på veganska svampwontons i limeblad- och shiitakebuljon kommer från Jessie Sommarström, Ansvarig kock Nobelbanketten 2024, årets kock 2022, årets kvinna i besöksnäringen 2023, tilldelades Gastronomiska akademiens guldmedalj och blev Kockarnas kock.
Svampkebab i pitabröd
Receptet är hämtat ur Vildplockat: Kokboken med Niki Sjölund och Lena Flaten. Här är en vegansk version av svampekbab i pitabröd. Severa med med semitorkad tomat, växtbaserad yoghurt, saltgurka och löksalsa. Välj dina egna favoriter!
Vegansk Pabellón
Pabellón är en traditionell böngryta med ris från Venezuela. I denna växtbaserade version har köttet ersatts med strimlad kungsmusseron och ostronskivling. Receptet kommer från matkreatören Eatsbywill.