Hoppa till huvudinnehåll
person sitter i soffa och läser
Vegokoll

Poddar och böcker till semestern

Under semestern har många av oss äntligen tid och ork att plöja oss igenom böcker och poddar som vi har på vår “want list”. Vi är många som använder lata dagar för att hämta energi och inspiration till både livsstilsförändringar och utveckling. Vare sig du vill inspireras till att äta mer vegansk, hålla koll på vego världen eller vill engagera dig ideellt i någon fråga så har vi fyra tips på böcker som berör just dessa punkter.

  1. How to create a vegan world - I den här tankeväckande boken lämnar Tobias Leenaert den klassiska djurrättsaktivistmen och tar en ny titt på strategierna, målen och kommunikationen av veganismens och djurrättsrörelsen. Han hävdar att, med tanke på vår nuvarande situation, med hela samhällen beroende av användningen av djur, behöver vi ett mycket pragmatiskt tillvägagångssätt. Hur man skapar en Vegan World innehåller många värdefulla idéer och insikter för både spirande förespråkare för djur och erfarna aktivister, organisationsledare och till och med entreprenörer.

 

  1. Vem bryr sig av Therese Lindgren - Therése Lindgren gjorde inga medvetna val i livet förrän hon var 25. Men sedan dess har hon gjort desto fler. Genom sin historia vill hon inspirera andra att börja bry sig - om hur vi lever, vad vi äter och vad vi köper. Djuren är en hjärtefråga för Therése och hon berättar här hur det gick till när hon blev medveten om djurens situation och stegvis blev vegetarian och vegan. Det är en personlig berättelse om ett uppvaknande och även en introduktion till ett djurvänligare liv.

 

  1. Veganprat - En av de väldigt få vegan poddar på svenska som ännu är aktiva med nya avsnitt. Här pratas det om allt från senaste produkter till ideologier, mässor och kampanjer som bedrivs i vegosverige.

 

  1. Förändra! En handbok i praktisk djurrätt- Sju avsnitt av både podd och film finns här. Det är Djurens Rätts aktivisthandbok. Den ger en introduktion till den demokratiska processen i Sverige och EU, och visar vilka vägar som finns för att förändra för djuren. Att göra skillnad kan känns svårt. Denna handbok visar att det går och berättar hur du gör skillnad. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden