Hoppa till huvudinnehåll
veganska strips på ett bord med olika råvaror liggandes omkring
Vegokoll

Picadelis veganska vegostrips

Köper du ofta snabblunch på salladsbarer? Då kommer det en glädjande nyhet. Sedan några veckor har Picadeli infört veganska Chili & Gingerstrips – ett snabbt och gott veganskt protein baserat på vete och soja, med en glace av ingefära och chili som förhöjer smakupplevelsen. Samtidigt byter Picadeli ut besticken i sina svenska salladsbarer mot nya komposterbara gafflar.

Självplocksallad fortsätter att öka i popularitet bland svenskarna. Under 2018 sålde Picadeli 29 miljoner sallader i Sverige och ökade försäljningen med 14 % procent jämfört med året innan. För att möta efterfrågan lanseras flera nya och spännande produkter under våren. Nyheten Veg. Chili & Gingerstrips gör det enkelt för fler att välja veganskt, eftersom den liknar kyckling i konsistensen och har en saftig textur med ett gott tuggmotstånd. De nya stripsen finns redan i butik med distribution genom bland annat ICA, Coop, Axfood, Pressbyrån och 7-Eleven.

Picadeli byter även ut besticken i sina svenska salladsbarer mot komposterbara bestick-set. De nya besticken är gjorda av 90 procent förnyelsebart material, var av största delen sockerrörsstärkelse, som godkänts enligt EU:s klassificering EN134-32. För att minska materialåtgången har Picadeli dessutom valt att helt plocka bort kniven ur sortimentet.

Som Sveriges största återförsäljare av självplocksallad har vi ett stort ansvar för miljön och vi tittar hela tiden på hur vi kan minska vår klimatpåverkan. Vi har undersökt hur vi kan förbättra vår produkt och är stolta över att nu kunna erbjuda fullt komposterbara bestick. Genom att ta bort kniven minskar vi plastmängden ytterligare, säger Frida Bresander.

Allt fler väljer veganskt, både för miljön och hälsans skull. De senaste åren har vi därför lanserat flera nya växtbaserade produkter som bidrar till ett större utbud av gröna och hälsosamma snabbmatsalternativ.
Frida Bresander, Marknadschef Picadeli Sverige.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden