Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

Norska Peppes Pizza goes Oumph!

Peppes pizza, Skandinavien största pizzakedja med 76 restauranger, lanserar nu en växtbaserad meny bestående av två olika pizzor med Oumph! samt en burgare. Samtidigt lägger de till Oumph! som ett val för de gäster som själva vill välja topping.

Det är härligt att se stora kedjor som Peppes Pizza satsa på ännu mer växtbaserat på menyn. Peppes hade sedan tidigare bra vegetariska pizzor, att de nu lanserar ett antal grymma veganska alternativ imponerar, säger Carl Montelius, Head of Customer Relations på svenska Food for Progress som tillverkar Oumph!

De två pizzor som lanseras på Peppes Pizza den 25 april är Californian Oumph! och Chicago Oumph!

California Oumph! har en tunn pizzabotten och är toppad med Pulled Oumph!, chiliaioli, tomat, rödlök och purjo.

Chicago Oumph! har en tjock botten och toppas av Pulled Oumph!, chiliaioli, champinjoner, rödlök, purjo samt en twist av lime och peppar.

Vi är väldigt stolta över de nya tillskotten på menyn. Detta är goda och klimatsmarta pizzor som alla kan äta, oavsett om man är köttätare eller vegan, säger Anne-Katrine Ertesvåg Aa, produktchef på Peppes Pizza. 

Pizzorna är helt veganska. Istället för ost toppas de med en härlig växtbaserad chiliaioli och för att säkra så att kontaminering inte sker ”slicas” pizzorna inte upp i köket.

De två pizzorna går att få som stor och liten och kostar 168 respektive 288 NOK. Vill man ha pizzan glutenfri så går det bra i den lilla storleken mot ett tillägg på 10 NOK.  Pizzorna ingår i Peppes ”Meatfree Monday” då alla vegetariska – och nu veganska – pizzor säljs till reducerat pris. Stor kostar då 198 och liten 98 NOK. Oumph! kommer framöver även att finnas som ett val på ”Very Special”, där gästen själv väljer topping. 

De nya rätterna lanseras den 25 april på samtliga restauranger. Förutom pizzorna så lanserar Peppes även en växtbaserad burgare av vete.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden