 
  Ingredienser
Crêpesmet ca 8 stycken
1 dl sojamjölk
              1½ dl vatten
              50 g mjölkfritt margarin
              2 ¼ mjöl
              ¼ tsk salt
              ca 3 msk vatten (för att tunna ut smeten efter kylning)
          Sparrisfyllning med Mandelsås á la Hollandaise
250 g grön sparris
              1 msk mjölkfritt margarin
              1 nypa salt
              svartpeppar
              1 dl skållad sötmandel
              1 dl varmt vatten
              2 msk mjölkfritt margarin
              2 tsk citronjuice
              ¼ tsk gurkmeja (för färgen)
              ¼ tsk salt
          
- Smält margarinet. Lägg alla ingredienser i en skål och vispa till en jämn smet.
- Låt smeten stå i kylen i 30 minuter medan du förbereder fyllningarna.
- Vispa ner 3 msk vatten i smeten för att göra den lite lösare. Hetta upp en liten stekpanna. Lägg i en klick margarin till första laggen. Beräkna ca ½ dl smet per crêpe. Vicka på pannan så att smeten täcker hela botten. Vänd med stekspade då smeten har "stannat" på ytan.
- Lägg dem ovanpå varandra på ett fat. När du ska fylla crêpen kan du värma de avsvalnade eller kalla pannkakorna i ugnen en stund på 200 grader. Fördela fyllningarna på pannkakorna, rulla ihop och servera. Du kan också värma de fyllda rullarna i en ugnen en stund.
Sparrisfyllning med Mandelsås á la Hollandaise
- Skär bort ev. dåliga ändar på sparrisen. Hetta upp en stekpanna och stek dem i margarinet några minuter tills de känns lite krispiga och börjar bli lite bruna.
- Strö över salt och peppar och ställ dem åt sidan.
Mandelsås á la Hollandaise
- Lägg alla ingredienser i en mixer och försök få röran så slät som möjligt. Ha på sparrisarna vid servering.
 
     
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  