
10 veganska kycklingrecept
Kycklingrecept – helt utan kyckling! Kocken Fredrik Kämpenberg har tagit fram 10 veganska favoriter där kycklingen byts ut mot växtbaserade alternativ som tofu och kycklingsubstitutet Oumph!
Vegansk Tikka Masala
En storfavorit inom indisk mat som är minst lika god utan kyckling. I den här veganska version används Oumph! The Chunk som ett smakrikt och saftigt kycklingsubstitut. Kryddorna, tomatsåsen och krämigheten är kvar – men rätten blir helt växtbaserad.
Vegansk crispy kycklingtaco med hoisinsås
Den här krispiga veganska kycklingtacon är en riktig smakbomb! Inspirerad av kinesisk matlagning, där hoisinsås ofta används till kyckling, men här helt växtbaserad. Kocken Fredrik Kämpenberg använder Oumph! The Chunk – vilket gör den här veganska tacon både smakrik och mättande.
Vegansk Flygande Jakob
Fredrik Kämpenbergs Flygande Jacob är en vegansk kycklingrätt där klassiska ingredienser som kyckling och bacon ersätts med Oumph! The Chunk och Smoky Bits. Ett veganskt kycklingrecept som visar hur enkelt det är att göra nostalgiska favoriter helt växtbaserade.
Vegansk Cesarsallad
Storfavoriten Caesarsallad brukar ju inte vara direkt växtbaserad – men det är den här!Det här är en riktigt god vegansk kycklingsallad som bevisar att en växtbaserad sallad knappast behöver vara tråkig. Kycklingen har bytts ut mot Oumph! The Chunk som ger både tuggmotstånd och smak, och baconet ersätts av rökt tofu. En fräsch och proteinrik middag för dig som vill laga en klassisk kycklingrätt – helt utan kyckling.
Vegansk kycklingpasta
Den här växtbaserade pastarätten är ett enkelt sätt att få till en god och mättande middag med minimal disk – allt lagas i samma kastrull! Istället för kyckling används Oumph! The Chunk, ett proteinrikt växtbaserat alternativ, tillsammans med soltorkad tomat, citron och färsk basilika. En riktigt god vegansk middag utan krångel!
Vegansk kycklingburgare
Fredrik Kämpenberg bjuder på en krispig vegansk kycklingburgare som kombinerar smak och omtanke. Istället för kyckling används ett växtbaserat alternativ – välj mellan panerad chicken style-burgare eller vegansk schnitzel som substitut, toppa burgaren med en smakrik pepparrotscoleslaw.
Vegansk schnitzel med klassiska tillbehör
En riktig helgrätt – helt utan kyckling. Den här växtbaserade middagen med krispig vegansk schnitzel, rostad potatis, rödvinssås, dijonmajonnäs och gröna ärter är ett smakrikt alternativ till traditionella kycklingrätter – och passar lika bra till vardag som till fest.
Vegansk Chicken n' chips
Chicken n' chips är en brittisk klassiker – och den blir minst lika god utan kyckling. I den här veganska versionen används panerad schnitzel eller chicken-style burgare som substitut till kyckling. Tillsammans med tjocka pommes, vinäger och en krämig ärtremoulad blir det en vegansk tolkning av en klassisk kycklingrätt.
Vegansk currykyckling i bakad potatis
Currykyckling i bakad potatis är en riktig klassiker. I den här veganska versionen ersätts kycklingen med krispiga filébitar, serverade med en krämig currymangoröra och frisk mangosalsa. En färgstark rätt med perfekt balans mellan sälta, sötma och hetta – lika god till lunch som middag.
Vegansk Coq au vin
Den klassiska franska kycklinggrytan får en helt ny tappning i Fredrik Kämpenbergs veganska version. Här används växtbaserade alternativ som Alspånsrökt tofu och Hälsans kök filébitar i en mustig rödvinssås med steklök, champinjoner och morot. Ett klassiskt kycklingrecept i växtbaserad tappning, som garanterat imponerar vid middagsbordet.