Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

Njut av grön gourmetmat

Växthuset är en helt vegansk gourmetrestaurang som ligger i Södermalm. Under bron (bokstavligen) vid Skanstull, gömd i Huset Under Bron kan du komma och äta vegansk mat som tar dina smaklökar på en drömmig resa. Välj Vego har smakat!  

Området är i sig en upplevelse. Restaurangen ligger inne i Huset under bron - bor en i Stockholms så är det alltså huset intill den stora simhallen i Skanstull. Trädgården, Day Seesions och Under bron är bekanta namn för den som gillar att uppleva nattlivet i storstaden och det är precis i det huset som Växthuset ligger. Väl inne i restaurangen är det en lugn hemtrevlig miljö. Restaurangen är avgränsad i mindre rum som gör att det känns som att du är hemma hos en vän.

Förutom att anpassa sina rätter efter säsong så har Växthuset även ett grönsaksland - Odlingsrummet - där många av örterna, kryddorna och micro greens odlas. Dessa skördas 2-3 gånger i veckan och används i maten och dryckerna som serveras.

När Välj Vego-teamet besöker växthuset är det avsmakningsmenyn vi ger oss på. Det är för många rätter som serveras för att skriva detaljerad om alla men vi kan konstatera att smakerna är väl sammansatta - allt från rökig broccolipure till tunna, syrliga och söta skivor betor och tryffelchips. Hela menyn avrundas med en mäktig mandelsockerkaka med syrliga bär. Vi går mätta, belåtna och instämmer att om en är ute efter nya smakupplevelser så måste en besöka Växthuset - oavsett vilken typ av kost en vanligtvis förhåller sig till.

Under hösten har Växthuset även haft helgbrunch.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden