Hoppa till huvudinnehåll
Tre bikinis från miss Janna
Vegokoll

Hållbart badmode

Badsäsongen står runt hörnet och nu kan du köpa nya badkläder och rädda havet samtidigt.
Ps! Alla Djurens Rätt medlemmar har 10 % rabatt i Miss Jannas egna webbshop.

Det är Miss Janna som tillverkar badkläder av återvunnen nylon som står bakom designen bakom dessa badkläder. Materialet de använder kommer från helt återvunnen nylon som samlats in bland annat av Healthy Seas. Healthy Seas åker ut på haven och samlar in övergivna fiskenät som fortsätter att fånga djur och döda marint liv långt efter de hamnar i haven. Nämligen i 500- 600 år då nylon är så starkt att det tar lång tid att byta ner. Näten fångar otaliga djur som trasslar in sig och i många fall dör. Därför är det viktigt att dessa samlas in, dessutom återvinnes dessa till en ny fantastisk produkt. 

Vårat tyg  är 100 % återvunnet och dubbelt så starkt som ett nytt nylonmaterial på grund av de unika egenskaper det får av omspinningsprocessen. Då vi använder en redan befintlig vara som avslutat sitt liv behövs inget nytt fossilt material användas och jordens resurser sparas, säger Janna Drakeed grundare till Miss Janna.

Baddräkterna kostar kring 990 -1200 kr och finns i ett par modeller och mönster. Dessa finnas att köpa direkt från Miss Jannas webbshop eller på följande ställen:

Stockholm
Vintagefabriken
Ecosphere

Göteborg
Thrive
Johanna's rockabilly

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden