Hoppa till huvudinnehåll
Bild på grönsaksspett och tofu på en grill

Grillens bästa veganvänliga tillbehör

Många fokuserar på vad som ligger på grillen under sommaren, men hur är det med tillbehören?Att vara den enda veganen på grillfesten brukar inte bara kännas vid grillning men även på buffébordet. Här kommer några enkla tips och trix till alla som är eller har vänner som är veganer, mjölkallergiker eller laktosintoleranta.

Inlagd rödlök

Det här är ingen konst och den är perfekt att ha hemma året runt men briljerar särskilt intill grillen. Du behöver inte vara vegan för att älska inlagda grönsaker, men om du älskar grillat så rekommenderar jag starkt att alltid ha en burk med inlagd rödlök liggandes. Recept finns här! 

Potatissallad

En klassiker som är enkel att få till veganskt. Allt du behöver göra är att byta ut gräddfil mot vegansk crème fraiche från Oatly och majonnäs mot vegansk majonnäs. Sen har du en alldeles perfekt och somrig potatissallad. Recept finns här.

Rödbetssallad

Med rödbetssallad är det samma princip, köp gärna färdigkokta rödbetor och tärna de till önskad storlek. Bland ut med veganskt crème fraiche och vegansk majonnäs. Recept finns här. 

Coleslaw

Finstrimlad kål och morötter utblandade med vegansk crème fraiche, majonnäs (ser ni röda tråden här?) och senap. Passat fin till det mesta och mättar bra! Recept finns här.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden