Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk seitan på en träbräda intill grönsaker
Vegokoll

Blackbird - Veganrestaurang Göteborg

På Stigbergsliden 3 i Göteborg hittar du restaurangbaren Blackbird som serverar enbart vegansk mat och dryck. Här finner du husmanskost influerad av smaker från olika delar av världen. Ett absolut måste om du bor i eller har vägarna förbi Göteborg. 

Sedan december 2015 när Blackbird öppnade sina dörrar har det varit fullt ös på Stigbergsliden 3 i Göteborg. Här bjuds det både på matigare snacks vid baren, som deras populära chili cheesebollar, till rejäla portioner husmanskost i restaurangen såsom egengjord seitanschnitzel. Menyn har ett mindre antal förrätter, huvudrätter och efterrätter som byts ut kontinuerligt så att inga stammisar hinner tröttna. Till maten kan du beställa både alkoholhaltiga och alkoholfria drycker som givetvis också är helt veganska. All mat som serveras görs från grunden i deras kök. Det inkluderar allt från egengjord seitan till unika veganska ostar och egen fermenterad tempeh. 

Resan till denna udda fågel i Göteborgs restaurangscen började med saknaden av en helvegansk restaurang som kunde erbjuda både bra mat och ett schysst ställe att hänga på med alternativ musik. Det var av den anledningen som den erfarna kocken Nina bestämde sig för att göra verklighet av sin dröm och tillsammans med fyra matkunniga vänner startade Blackbird. 

Att det var en lucka som behövde fyllas i Göteborg blev allt tydligare då kooperativet bakom restaurangen lyckades samla  närmare 150 000 kronor genom crowdfunding och fick över 1000 följare på Facebook innan restaurangen ens hade öppnat.

Bor du i Göteborg eller har du vägarna förbi? Då får du absolut inte missa Blackbird. 

Öppettider:

Måndag: Stängt
Tisdag - Torsdag: 17-23
Fredag & Lördag: 17-01
Söndag: Stängt

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden