Hoppa till huvudinnehåll
Flera veganska burgare, dressing och pommes på ett bord
Vegokoll

Bastard Burgers veganska meny

Tillsammans med Gustav Johansson från Jävligt Gott ska Bastard Burger under 2019 ta fram en ny vegansk burgare varje månad!

Efter ett lyckat samarbete med Jävligt Gott under 2018 storsatsar hamburgerkedjan Bastard Burgers och ska ta fram en ny vegansk burgare varje månad under året. De återkommande komponenter kommer att vara burgaren är från Beyond Burger, en ärtbaserad majonnäs och Violifes ost. De kommer även att erbjuda en helt vegansk meny med bland annat milkshakes!

Bastard burger tar ansvar och är en av pionjärerna med att anta European Chicken Commitment som syftar till att bättra den befintliga situationen för kycklingarna. European Chicken Commitment innebär bland annat att kycklingarna får mer plats att röra sig på, att kritiserade slaktmetoder avvecklas och att kycklingarna ska vara så kallade långsamväxande. I dagsläget får kycklingarna bara leva i 35 dagar innan de slaktas, under den tiden har de ökat sin vikt med hela 5 000 % vilket leder till stora hälsoproblem. Fler kycklingar ska också ha möjlighet till utevistelse, vilket mindre än 1 % av kycklingarna har idag.

Bastard Burgers är utspridda över landet - hitta närmsta restaurang här. 

Andra företag som antagit European Chicken Commitment är Paradiset, Icha Icha, Kalf och Hansen, Nestlé och Compass Group.

För oss på Bastard Burgers inkluderar hög kvalité självklart även att ta ansvar för djurvälfärd, vi har därför bestämt oss för att jobba enligt European Chicken Commitment
William Engman, driftchef på Bastard Burgers

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden