Hoppa till huvudinnehåll
Fasad av bageriet Leve i Malmö mes ägarna stående utanför
Vegokoll

Bageri Leve - veganska bakverk i Malmö

På Östra Rönneholmsvägen 6 i Malmö hittar ni ett riktigt bra bageri med ett fantastiskt veganskt utbud. Allt från croissanter med cashewost till tartelett med fransk maräng, allting veganskt - under sommaren 2019 är faktiskt hela utbudet i bageriet veganskt.

Malmö, en av Sveriges mest vegovänliga städer, är inte bara ett falafelmecka utan har även andra fantastiska veganska restauranger och bagerier. Ett bageri som har skapat sig ett namn bland veganer är Bageri Leve, med sina berömda munkar på fredagar och med ett annorlunda tänk kring färskt bakat bröd.

Allting började när konditorn Didrik och bagaren Martin jobbade tillsammans på ett klassiskt bageri och insåg att de inte längre ville jobba natt. Istället vände de på brödets dygn och öppnade Leve. Bagarna tar plats på morgonen vid 7-8 tiden och börjar baka, det tillåter bagarna och konditorerna att ha en vanlig dygnsrytm. Här erbjuder de färskt bakat bröd från 11:00 till 18:00, vad sägs om rykande färskt bröd till middagen? Under juli månad kan du få bröd redan på morgonen, då öppettiderna är 08:00 till 15:00.  

Förutom att ha öppet lite annorlunda tider för att vara ett bageri så erbjuder Leve ett brett sortiment på veganska bakverk och brödet är alltid veganskt. Här kan du köpa tartelett med fransk maräng gjord på kikärtsspad, riktigt goda croissanter med fyllning och fyllda munkar på fredagar, allting veganskt.


Det veganska sortimentet tog fart när de tog fram ett veganskt bakverk som snabbt sålde slut. Didrik och Martin snappade upp att efterfrågan var stor, passade på att fråga en av sina veganstammisar om vad hen saknade mest och munkar blev svaret! På fredagar infördes då riktigt goda munkar som också var veganska. Sedan dess har sortimentet av veganska bakverk vuxit och under sommaren testar bageriet att ha ett helt veganskt sortiment.

  ​​​​​Har du vägarna förbi Malmö eller bor du i Malmö får du absolut inte missa Leves croissanter!

Öppettider  juli
Tisdag – lördag 08:00-15:00

Ordinarie öppettider
Tisdag till fredag kl 11.00 - 18.30
Lördag kl 9.00-16.00

Vi lägger mycket tid och kärlek på att utveckla recepten. Vi vill inte erbjuda veganska bakverk som inte smakar bra, utan vi använder fina växtbaserade råvaror när vi skapar bakverk. Många av våra kunder är inte veganer så standarden måste vara hög
Medgrundare och konditorn, Didrik

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden