Hoppa till huvudinnehåll
Vattenmelon skiva med beskuren text "Hello summer"
Vegokoll

5 veganvänliga produkter du måste ha i sommar

Vi hoppade över våren och hamnade mitt i stekande sol och ljusa sommarnätter. Nu har vi samlat fem produkter som du bara måste ha i sommar, allt från vattenfast mascara till veganvänlig solskydd! 

Återfukta huden

Återfukta, återfukta och återfukta igen. Efter sol och bad kan huden bli torr.  Med Indy Beutys Body lotion kan du återfukta huden med en tunn lotion som absorberas fort. Det är ingen mindre än Therése Lindgren som har varit med och tagit fram hela den produktserien som dessutom är märkt med 100 % VEGANSKT!  

Jag startade min Youtubekanal om skönhet när jag var mitt i en depression ... Att ta hand om min utsida blev ett sätt att må bättre på insidan. Indy Beauty är nästa steg i den resan
Therése Lindgren

Förutom lotion består serien även av vårdande och skimrande lip shines,  duschgel samt två skonsamma handkrämer som gör händerna mjuka i de härliga dofterna aprikos och vanilj. Produkterna finns att köpa på Apoteket AB, Kronans Apotek, Apotek Hjärtat, Apotea, Lloyds Apotek, Apoteksgruppen, Lyko och Nordic Feel.

Solskyddsfaktor

Att hitta solskydd som har tillräckligt hög spf, är vegansk och som garanterar att det inte förekommer djurtester - är svårt! Men Jasön, ett brittiskt varumärke, uppfyller alla krav. De har några utvalda återförsäljande i Sverige. Det går också att beställa direkt från deras webbshop men då tillkommer £15 i frakt.

Vattenfast mascara

Bad och svett ställer krav på en vattenfast mascara. The Body Shop lanserade nyligen den här Lash sport mascara som gör jobbet för alla som vill behålla längden på sina fransar men inte se ut som pandor.  För att ta bort mascaran på innan läggdags är det bara att använda någon typ av fet sminkborttagningsmedel eller olja.

Morotsolja

Att återfukta huden efter att den har exponerats för sol är viktigt. Med morotsoljan från Rosenserien får du dessutom en fin gyllene färg på köpet, väldigt fin gentemot kvällen. Det är alltså inte tänkt att du ska ha oljan under stekande hett sol, då är risken stor för att du bränner dig.  Håll också ett extra öga på ljusa klädesplagg, låt oljan absorberas ordentligt innan du klär dig. 

Skydda håret

Att återfukta håret kanske är inte lika självklart som huden, men även håret kan behöva lite extra kärlek de varmaste dagarna. Med true soft hair oil från Maria Nila tar du både bort frizz och skyddar håret mot UV-strålning

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden