Hoppa till huvudinnehåll

5 veganska recept utan ägg

Det är faktiskt både enkelt, gott och kul att utesluta ägg där du kanske vanligtvis använder dem! Här nedan följer några recept som visar hur du kan ersätta äggen i olika rätter och på olika sätt.

Avokadohalvor med vegansk skagenröra

Vem behöver ägghalvor när du kan skära upp en avokado istället? Fyll på med det du önskar! Till påsken passar det ju till exempel himla bra med en god vegansk skagenröra, som du antingen kan göra själv eller köpa i affär! 

Majonnäs

Den här växtbaserade majonnäsen är god, går fort att göra och innehåller bara 5 ingredienser som du kanske till och med redan har hemma Hemligheten är att använda aquafaba, alltså kikärtsspad!

V-eggsnittar

Säg vad du vill om tofu, men här gör de sig riktigt brasom ersättning för ägg! Veganska v-eggsnittarna (hehe hajar du?) är det perfekta tilltugget som förrätt eller till buffén i påsk! Servera gärna med en klick växtbaserad majonnäs till.

Maränger

Om du trodde att det var svårt och krångligt att göra veganska maränger, så hade du fel! Om du inte tror oss, testa receptet på de här härliga marängerna som görs på kikärtsspad , socker och lite syra. 

Bananmuffins med aquafaba har här gräddats i minimuffinsformar i 175°C i 13-15 minuter. Godisfluff av smälta bananskumgodisar är spritsat med en rund spritstyll på en centimeter.

Bakning

Javisst kan du baka utan ägg! Prinsesstårta, bullar och muffins - inget av det behöver ges upp bara för att du skippar äggen. Hemligheten är pösigt vispad aquafaba som receptkreatören Karolina Tegelaar tagit fram. Hon bjuder på ett recept på supergoda bananmuffins med godisfluff där du kan testa det här. Tacka henne senare!

Få mer inspiration i brevlådan! I vårt inspirationsmagasin får du veganska bakningstips, recept, inköpslista och massor hjälpsamma vegotips!

Beställ vårt kostnadsfria inspirationsmagasin! 

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden