Hoppa till huvudinnehåll

Warszawa en växande veganstad!

Det är inte första gången vi får höra att veganstaden Berlin börjar få konkurrens av Warszawa! Resenärerna Frida och Jacob har gjort en guide över nya vegostaden. Du hittar hela guiden här.

Toppställen att besöka i Warszawa:

  1. Vege Miasto, en vegansk restaurang som ligger längs en stor gata bara några stopp med spårvagnen från stadens centrum. "Allt smakade ljuvligt! Och enorma serveringar, vi hade verkligen inte behövt soppan. De hade en disk med fantastiskt läskande kakor där en bit som var dubbel storlek mot svensk standard kostade 25kr. Tyvärr var vi för mätta för att testa".

  2. Evergreen, Warszawas första och största helt veganska matbutik. - "Vad vi slogs av var hur billigt det var jämfört med svenska priser".
  3. Krowarzywa, en hamburgerestaurang i centrala stan. Har en meny med 6 burgare gjorda på kikärtor, tofu, seitan, hirs, grönsaker och veckans burgare. Du kan även välja till vegansk ost och bacon. "Vår favorit var seitanburgaren! Det är ett måste för alla som planerar en resa till Warszawa." Pris: Mellan 25-30kr för en stor burgare.
  4. Vegansk glassbar, Vegestacja, en vegansk gelatobar utanför stan. De erbjuder 12 olika smaker med olika mjölkbaser, både i klasiska smakerna som choklad och pistach men även spännande alternativ som vanilj/kanel, saltkaramel, kiwi/lime/basilika och apelsin/ingefära. Pris: 1 kula 10kr, 2 kulor 20kr, 3 kulor 27kr, 4 kulor 32kr. 
  5. Lokal vegan bistro, restaurang som serverar veganska versioner av traditionell polsk mat, ett koncept som verkar väldigt uppskattat.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden