Hoppa till huvudinnehåll
Panorama bild över gotland

Veganvänliga guldkorn - Gotland

Svemester - semester på hemmaplan är inte helt tokigt. Förutom att det här avlånga landet har flera guldkorn för oss att upptäcka så kan du spara både pengar och på miljön genom att skippa flyg tvärs över världen. Några av de populäraste resmålen är Gotland. Här finner ni våra bästa vegantips! 

Ceperie Tati

Är du ute i Fårö så behöver du inte oroa dig för att gå hungrig. Kiosken bredvid färjorna har en vegansk panini macka och tar du dig lite längre in i ön så finner du Creperie Tati. Det som till synes bara verkar som en gammal hög skrotbilar är en trevlig och restaurang som serverar crepes och har veganska alternativ på menyn.

Et yok

I en lakto-ovo restaurang mitt på torget i Visby finner ni nykomlingen Et Yok. Det finns gott om veganska alternativ i menyn men det som gör att de sticker ut är deras veganska frozen yoghurt med fantastiska toppnings.

Glassmagasinet

Med riktig fin utsikt över hamnen så kan du njuta av bra glass. Glassmagasinet har alltid flera veganska smaker i sitt sortiment. 

Flera tips finner ni på vegan Gotland!  Andra populära orter är Tylösand och Öland. Tylösand hotell har fått bra recension av Ida Warg när det gäller mat och spa. Vi har dock ganska dåligt koll på Öland. Har ni några Ölandstips? Maila [email protected]

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden