Hoppa till huvudinnehåll
Hand håller upp bröd med vegansk fyllnig och diverse grönsaker. Står på en gata.

Överlev resan - Vegan edition

Att resa som vegan kan vara utmanande mellan varven. Du kanske inte kan språket, flygplatser är rent ut sagt sämst på att ha veganskt utbud och vissa flygbolag verkar ha levt under en sten och aldrig hört talats om veganism. Men vi har samlat våra allra bästa tips nedan - vi lovar att det är möjligt att resa även som vegan!

I Sverige är vi bortskämda med att SJ för det mesta och mellan de flesta sträckor har veganska wraps och sallader i sin bistro. Intill tågstationer kan du ofta hitta Pressbyrån eller 7-eleven som många gånger även de har veganska mackor, wraps och på vissa ställen till och med vegankorv. Även Espresso House och Waynes Coffee erbjuder veganska alternativ att ta med.

Arlanda har flera restauranger med veganskt på menyn, som O’learys, Max, McDonalds med flera. Men vad händer när vi hamnar på mindre flygplatser och stationer mitt ute ingenstans eller i ett främmande land? Då gäller det att vara förberedd - packa med några bars, frukter och nötter. Finns det ett fik eller en restaurang i närheten kan du nästan alltid hitta något veganskt. I Sverige har sushiställen oftast något veganskt på menyn och på flera restauranger kan du alltid be att anpassa något i menyn för dig.

Ska du iväg till utlandet finns det gott om länder och städer som är kända för sitt vegoutbud, men ska du inte till någon av dem kan det vara bra att kolla upp lite i förväg. Ladda ner appen Happycow som visar veganvänliga restauranger över hela världen. Förboka maten på flyget. Vissa flygbolag har börjat erbjuda veganskt på flyget men det är alltid säkrast att säga till i förväg. Även vissa hotell har anammat vego som en del av deras naturliga meny. Scandic till exempel serverar veganska alternativ på sin frukostbuffé och den berömda Beyond burger på alla sina restauranger inom Sverige


Vegan Passport
Vegan Societys app Vegan passport hjälper dig som besöker nya länder med fraser och bilder för att underlätta kommuniktation.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden