Hoppa till huvudinnehåll

Vego i Bangkok och Chiang Mai

Thailand kan definitivt imponera med de idylliska stränder. En av våra fantastiska medlemmar i Djurens Rätt besökte landet och delar nu med sig av sina bästa vegotips!

 Bild och text av Jennifer Engnell

Bäst i test
Tien Sieng Vegetarian Foods, (“Jay” restaurang), Chiang Mai.
Här serveras det thailändsk/kinesisk vegansk mat. Det står också ofta ”Vegetarian food”. Dessa ställen är alltid helt veganska och de har verkligen bra och billig mat, både grönsaker och vegkött, till exempel gjort av svamp. Rätterna ser man bakom en glasskiva och man kan peka på det en vill ha. För bara omkring 15 sek fick jag en full tallrik med 3-4 olika rätter inklusive ris. Tien Sieng är utan tvekan bland det bästa och absolut billigaste stället jag ätit på i Thailand. Dessutom har de en liten butik med vegetariska livsmedel såsom fryst vegkött, fruktchips, sojamjölk och bakverk m.m.

Veganerie Bakery Mercury Ville, Bangkok
Veganerie Bakery Mercury Ville är ett trendigt ställe som säljer wraps, sallader, smoothies, bakverk, veganglass och mycket mer. Veganerie finns på fyra olika ställen i Bangkok, varav tre verkar ligga i shoppingcenter.

Saras, Bangkok
Saras är en genuin vegetarisk indisk restaurang i Bangkok. Menyn är så omfattande att det var svårt att välja men jag blev rekommenderad Half North Thali som bestod av ett par små skålar med röror, en med potatis och en med grönsaker, samt ris, bröd och en liten efterrätt. Lite längre in i restaurangen fanns en delikatessdisk med indiska sötsaker och piroger som man kunde köpa med sig.

Ur station, Bangkok
Ur Station ser ut som ett gammaldags café och säljer förutom smörgåsar och bakverk även thailändska rätter. Det är ett litet och anspråkslöst ställe som är rätt svårt att hitta eftersom de inte har någon skylt utanför, bara en röd skylt som ser ut som en GB-glass skylt och små vimplar med symbolen för ”Jay” på ena sidan av hörnet. De har en massa vegkött på menyn såsom ”skinka” och ”tonfisk” som är gjort på soja. Jag tog en smörgås med ”tonfisk” för bara 65 baht och en bulle för 25 baht.

Morning Glory, Chiang Mai
Morning Glory är ett litet ställe med bara ett par bord och riktigt slitna menyer, men maten är underbar. De har också populära vegetariska matlagningskurser. Jag beställde ”fisksoppa” med seitan för 60 baht och det var galet gott. Kokosmjölk med grönsaker och chili med smak av ingefära. Allt på menyn verkade vegansk utom pannkakor med honung. Väldigt trevlig och avslappnad stämning.

Green Tiger House, Chiang Mai
Green Tiger House är ett trevligt guesthouse med en vegetarisk restaurang i Chiang Mai. De har både flerbäddsrum med våningssängar och privata rum. Det är rent och stilfullt. De har också pool, 24-timmars reception och en takterrass. Deras restaurang heter Reform café och serverar vegetariska och veganska rätter, smoothies och juicer. Maten är bra till schyssta priser. Jag åt till exempel en pasta med hemgjord pesto som var utsökt.

Vegan Heaven, Chiang Mai
Vegan Heaven har ett stort utbud av både thailändsk och västerländsk mat. Restaurangen är ganska nyöppnad och lokalen är snygg och prydlig. Deras veganska vårrullar med strimlad sallad smakade gott och fräscht och är väl värt ett besök om man är i krokarna.

Även Mango, Bangkok och Atlanta Hotel, Bangkok testades och båda får varsin tumme ner. Pga dålig etik, dålig mat och dyra priser.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden