Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk bakverk från VeGofika.
Vegokoll

VeGofika i Göteborg

Vid Ånäsvägen 20, Göteborg hittar ni en nyöppnad vegansk butik och catering med allt från praliner till smörgåsar, tårtor och mycket mer.

Emma, Anna och Alexander är teamet bakom den nya veganska butiken i Göteborg. Idén föddes när Emma, som tidigare har drivit restaurang och varit kock, saknade en butik där du kunde svänga förbi och köpa en macka, lyxiga praliner eller beställa tårta till studenten utan animaliska tillsatser.  

Vi ville inte starta ännu en veganrestaurang, det finns redan en del av här i Göteborg, utan verkligen erbjuda något som saknades. Säger Emma Persson en av grundarna.

Tanken med konceptet är att du ska kunna svänga förbi under lunchen och köpa med dig en köttbullemacka, köpa lyxiga praliner till din flört, nybakade bullar till fika, smoothies efter träningen eller beställa smörgåstårta till midsommarfirandet. Allt är givetvis veganskt och förutom godbitar säljs det även en del köksinredning.


Och det här är bara början, i butiken hålls det även kurser i tårtbakning för den som är nyfiken på att lära sig baka växtbaserade rawfoodbakverk. Dessutom finns det storslagna planer för framtiden som bland annat innebär glassbar under sommaren och förhoppningen av att öppna ett café i framtiden.

Öppettider
mån - fre 11-18
lördag 12-16
Catering är alltid öppen.

Genom att vara återförsäljare har vi möjlighet att t.ex ta in praliner från Green Praline i Stockholm, godis från Vegangodis i Skänninge eller choklad och teer från Zebeda Chocolate i Borås, så att flera får ta del av deras fantastiska produkter.
Emma Persson, medgrundare

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden