Veganska recept för grillsäsongen!
När värmen kommer vill vi svenskar inget hellre än att ta fram grillen. Och med all rätt! Matlagningen blir till ett mysigt event, och smaken blir gudomlig. Här har vi samlat ihop alla recept du behöver för att lyckas med grillningen, både på grillen och som tillbehör.
Veganska kebabspett på formbar färs
Veganska kebabspett, kebabbiffar, kebabbullar - ja med formbar färs är valmöjligheterna oändliga. Vi har valt att göra det enklaste genom att krydda den veganska färsen med kebabkrydda och forma kring en spett. Bara att steka i en panna eller slänga på grillen. Ät tillsammans med vegansk tzatziki och pitabröd.
Krispig vegansk burgare från Fry’s med picklad rödkål
Vanliga sojafärsburgare i all ära men det kan vara gott att variera sig. Med dessa veganska chicken style burgare får du krispiga burgare som med fördel äts med en chunky majonnäs-och avokadoröra.
Veganska grillspett med svamp, paprika, tofu och kryddig korv
Veganska grillspett som är supergoda och passar perfekt till grillsäsongen. Använd dig av en fast tofu för lättare grillning!
Vegobitar i spett med kryddig marinad
Veganska "kycklingspett" med sting. Gillar du stark mat kan vi rekommendera att ösa på med piripiri. De ger bra hetta och det mjukas upp av sötman från sirap och sältan från japansk soja.
Krämig vegansk potatissallad
En klassiker som är enkel att få till veganskt. Allt du behöver göra är att byta ut gräddfil mot vegansk fraiche och äggbaserad majonnäs mot vegansk majonnäs. Sen har du en somrig potatissallad som passar perfekt till grillat, picknick och midsommar!
Vegansk tzatziki
Smakrik blandning som passar utmärkt på sommaren, på badstranden som picknicktillbehör. En grekisk klassiker som ger den perfekta medelhavskänslan.
Vegansk coleslaw
En krämig, vegansk cole slaw som passar perfekt till förrätt eller som tillbehör till vegoburgare eller vegokorv på grillfesten!
Inlagd rödlök
Inlagd rödlök är enkel och perfekt att ha hemma året runt men briljerar särskilt intill grillen. Ps! Du kan bara fylla på burken med skivad rödlök så fort den tar slut, lagen håller länge.