Hoppa till huvudinnehåll
Grillspett med svamp, paprika, tofu och kryddig korv på en vit tallrik

Grillspett med svamp, paprika, tofu och kryddig korv

Till våra grillspett använde vi en kryddig korv och fast tofu

exklusive marineringstid
Grilla
Middag
Midsommar
Lunch

Ingredienser

4 portioner

Grillspett

4 kryddiga korvar (ex. Hot Chörizo från Astrid & Aporna)
1 paket fast tofu
1 gul paprika
1 grön paprika
6 champinjoner
Grillspett

Marinad

1 dl rapsolja
En rejäl skvätt mörk sojasås
2 vitlöksklyftor
1 msk rosmarin
Salt och svartpeppar
  1. Skär tofun i lagom stora kuber. Dela champinjonerna. Blanda rapsolja, sojasås, pressad vitlök, rosmarin, salt och färskmald svartpeppar.
  2. Lägg tofubitarna och svampen i en stor fryspåse. Häll i marinaden och se till att den fördelas jämt över tofun och svampen. Knyt ihop påsen och låt vila någon timme i kylskåpet.
  3.  Skär upp korven, cirka 3 bitar per korv. Skär paprikan i ungefär lika stora, rektangulära bitar. Ta fram de marinerade tofu- och svampbitarna. Trä sedan paprikan, svampen, korven och tofun på grillspetten. Pensla lite av marinaden från fryspåsen på korven och paprikan.
  4. Grilla tills spetten fått färg. Servera med potatissallad eller valfritt tillbehör.

*Någon timme före grillningen kan du lägga grillspetten i en ugnsform fylld med vatten då undviker du att spetten tar eld under grillningen.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden