Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk varm choklad på ett bord omringad av pepparkakor
Vegokoll

Veganska julkalendrar

Julen närmar sig och med den traditioner, saffran och inte minst julkalendrar! I år har vi lyckats hitta 9 veganska julkalendrar. Vi hoppas att du kan hitta någon i butik, hinna beställa hem eller övertala den lokala butiken att ta in samtliga.

Veganska julkalendrar från plamil

Plamil

Plamil har tre varianter julkalendrar en vanlig vegansk mjölkchoklad, en med vit choklad och en med mjölkchoklad med smak av kokos. Dessa innehåller rismjöl istället för mjölk och samtliga är även glutenfria. Den vanliga är även fairtrade, nötfri och ekologisk. Den vita chokladkalendern är också ekologisk. Den med kokossmak är smaksatt med xylitol och passar därmed bra för personer med t.ex diabetes.

vegansk julkalender från Moo free

Moo Free

Mo Free har också en kalender, den består och av vegansk mjölkchoklad och använder även den rismjöl för att få den lena smaken. Den är ekologisk, glutenfri och sojafri.

två julkalendrar från Monezuma

Montezuma’s

Montezuma’s erbjuder två veganska varianter av kalendrar ena är en alternativ med mjölkchoklad och den andra innehåller mörk choklad, båda är ekologiska.

Vegansk julkalender från Divine

Divine

Även ett företag under namnet Divine erbjuder en julkalender med mörk fair trade choklad som kommer i en lite mer vuxen förpackning.

julkalender från Vegan delights

Vegan Delights

Pralinmakarna på Vegan delights har även de tagit fram en julkalender den består av 24 lyxiga veganska praliner. Eftersom det är riktad mot en äldre målgrupp och använder lite lyxigare råvaror går denna loss på 349 kr.

Vegansk julkalender från Green Praline

Green Praline

Det är redan försent att beställa julkalender från de andra stora pralinskapare, Green Praline stängde redan bokning av julkalender den 27 oktober. För dig som inte hann boka kan vi berätta att de erbjöd två olika varianter, en barnvänlig  med helgjutna chokladfigurer i ljus choklad och en vuxenvariant med 24 praliner. Dessa gick för 155 respektive 450 kr per kalender. Vi får vara på tå inför julen 2020.

Det är tack vare våra medlemmars stöd som vi kan fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och här på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri summa via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden