Hoppa till huvudinnehåll
Bild på veckorevyn med Therese Lindgren på framsidan.
Vegokoll

Veckorevyn - Vegan special

Idag, den 24 april kommer #3 av VeckoRevyn ut i butikerna, där youtubern och författaren Therése Lindgren är gästredaktör.

– Jag har länge drömt om att vara på omslaget på VeckoRevyn, det har faktiskt varit med på min bucketlist. Så när jag fick frågan om att vara gästredaktör, och få möjlighet att påverka innehållet och nå ut ytterligare med mina intressefrågor var det självklart för mig att säga ja! säger Therése Lindgren.

Förutom att pryda omslaget och vara med på en öppenhjärtig intervju, delar Therése med sig av sina bästa vegantips och har även skrivit en ledare om hennes hjärtefrågor: djurrätt, miljö och veganism. Dessa frågor löper som en röd tråd genom numret, vilket har resulterat i veganska middagsrecept, skönhetsartiklar med veganfokus och tips till hen som är nyfiken på att äta och leva mer hållbart. Therése Lindgren är först ut i VeckoRevyns gästredaktörs-satsning, som kommer att pågå under året.

– Att låta Therése Lindgren vara redaktör för vårt första gäst-nummer har varit oerhört roligt och givande både innehålls- och affärsmässigt. Det här har skapat helt nya affärsmöjligheter och vi har kunnat skriva om veganism med Theréses stöd i ryggen, berättar Emelie Lindblom Carlsson, tf. chefredaktör för VeckoRevyn.

Miljö- och klimatfrågor är viktiga frågor för unga kvinnor. En av fem unga kvinnor uppger sig vara vegetarianer, köttkonsumtionen minskar och enligt VeckoRevyns egen undersökning är klimat och miljö en av de viktigaste frågorna inför valet 2018. Att göra det här numret med Therése Lindgren är därför viktigt även ur ett politiskt perspektiv.

– VeckoRevyn har satsat stort på politisk bevakning inför valet 2018, bland annat genom podden Politikpodden 800k. Theréses engagemang för miljön och djurrätt ligger helt i linje med vad många av VeckoRevyns följare tycker, och vi är så glada och stolta att få driva de här frågorna inför valet, säger Irena Pozar, digital chefredaktör för VeckoRevyn.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden