Hoppa till huvudinnehåll
Tre nya, veganska såser från Hellmann's, på rad mot rosa bakrgund.
Vegokoll

Unilever satsar på vego – börjar med 3 nya såser från Hellmann’s

Jättekoncernen Unilever släppte nyligen en rapport som diskuterar både hälsomässiga- och miljömässiga fördelar med en växtbaserad kost. Koncernen har sedan tidigare uttalat sig om sitt mål att öka den växtbaserade försäljningen genom att ta fram veganska versioner av produkter från välkända märken och nu under första kvartalet 2022 släpps bl.a. tre nya veganska såser från märket Hellmann’s.

Jättekoncernen Unilever, som bl.a. äger märken som Hellmann’s, Ben & Jerrys, Knorr, GB Glace och The Vegetarian Butcher, släppte nyligen en rapport som undersökt skillnader i näringsintag mellan personer som följer en växtbaserad kost jämfört med blandkost. I rapporten diskuteras fördelar med en växtbaserad kost, både ur hälsoperspektiv och hållbarhetsperspektiv. I.o.m. detta blir Unilever den största koncernen någonsin att släppa en rapport som förespråkar en växtbaserad kost, det skriver sajten Greenqueen.

Unilever har som mål att kraftigt öka sin försäljning av växtbaserade produkter till 2027 och planerar att nå målet genom att veganisera fler produkter från välkända märken. Enligt sajten Greenqueen ska Unilevers VD, Alan Jope, ha gjort följande uttalande under förra året.

Som vi alla vet finns det en samhällstrend som leder oss alla till att äta lite mer av en växtbaserad kost, och vi ser att alla våra vegetariska och veganska alternativ växer väldigt snabbt. Det första vi vill göra är att försäkra oss om att våra stora märken som Knorr och Hellmann’s har attraktiva, växtbaserade alternativ. Så det är den generella inriktningen.

Sedan tidigare har Välj Vego skrivit om en ny, vegansk smak från Ben & Jerry’s, och nu kommer även fler attraktiva veganska alternativ från Hellmann’s! I märkets sortiment finns sedan en tid tillbaka vegansk majonnäs i flera smaker, men nu under första kvartalet 2022 utökas sortimentet även med tre nya såser som är helt veganska! Alla tre är baserade på sojabönsolja och tillverkas utan ägg.

  • Sundried tomato and basil – en vegansk sås med riklig smak av soltorkad tomat och basilika som ger en god krämighet till t.ex. sallad, smörgås, pasta eller wraps.
  • Parmesan and roasted garlic – namnet till trots innehåller denna sås faktiskt inte permesanost, utan enbart smaken av den, och är helt vegansk. Passar fint som salladsdressing eller som sås till veganska kycklingalternativ.
  • Avocado and lime – En vegansk sås som kombinerar krämigheten från avokado med den fräscha smaken av lime. Passar fint till t.ex. tacos och enchiladas eller som dressing till sallader och poké bowls.

Såserna lanseras löpande under första kvartalet 2022 och kan redan hittas i flera butiker.

Välj Vego gläds över Unilevers växtbaserade utveckling, och råkar dessutom veta att en ytterligare spännande, växtbaserad nyhet från koncernen är på gång under de närmaste veckorna. Håll utkik här på sajten eller i våra sociala medier för att inte missa!

Få mer inspiration i brevlådan! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken.

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden