Hoppa till huvudinnehåll
Översiktsvyer på London, Berlin och New York.
Vegokoll

Topp 10 mest veganvänliga städerna

HappyCow, som är en plattform där du kan upptäcka vilka restauranger, barer, caféer och butiker runt om i världen som erbjuder växtbaserad mat. Mer än 186 000 ställen i över 180 länder finns just nu listade. Nu har HappyCow sammanställt en lista på vilka 10 städer sunt om i världen som är mest veganvänliga.

HappyCow använde sin databas för att fastställa listan, med hänsyn till följande faktorer:

  • Antalet helt veganska restauranger inom en radie på 10 km från varje stadskärna
  • Antalet helt veganska företag i den radien
  • Det totala antalet restauranger (veganska, vegetariska och vegovänliga) som anges i radien
  • Tätheten av veganföretag per capita
  • Tillväxten av veganföretag sedan förra rapporten
  • En kvalitativ utvärdering från teamet, stadsambassadörer och "cowcommunity" om att hitta veganalternativ och hur aktivt vegansamhället är

De tio mest veganvänliga städerna inom alla faktorer var följande:

1. London
London är den första staden som har över 200 helt veganska restauranger listade och har totalt över 400 veganska anläggningar (inklusive men inte begränsat till restauranger). Staden har 165 veganska restauranger inom en radie på 10 km från stadskärnan.

2. Berlin
Enligt HappyCow har Berlin upprätthållit sitt rykte som en internationell vegandestination. Antalet veganrestauranger inom en radie på 10 km från Berlins centrum har nått en milstolpe på 100 i år.

3. New York City
New York anses av många vara världens gastronomihuvudstad och har 170 veganrestauranger inom en radie på 10 km från stadens centrum. Stadens veganska anläggningar fortsätter att blomstra från veganska bagerier till drinkar och fina middagar.

Resten av listan är som följer:
4. Melbourne
5. Singapore
6. Los Angeles
7. Bangkok
8. Amsterdam
9. Warszawa
10. Barcelona

Få mer inspiration! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden