Hoppa till huvudinnehåll
Gul bakgrund med en persons halva ansikte och axel
Vegokoll

Ta hand om huden under sommaren

Under sommaren utsätter vi huden för ganska mycket påfrestningar. Samtidigt som vi äntligen får sol glömmer vi att skydda oss från UV strålning och så badar vi och duschar generellt mer än under vintern - vare sig det är att vi badar eller duschar pga svett. Vi listar tre tips på djurvänliga produkter, alltså icke-djurtestade och veganska lotions, som vi behöver under sommaren.

Solskyddsfaktor

Att hitta solskydd som har tillräckligt hög spf, är vegansk och som garanterar att det inte förekommer djurtester - är svårfunnen! Men Jasön, ett brittiskt varumärke, uppfyller alla krav. De har några utvalda återförsäljare i Sverige. Det går också att beställa direkt från deras webbshop men då tillkommer £15 i frakt.

Body yoghurts 

Den veganska serien av body yoghurts från The Body shop återfuktar på djupet men dröjer inte innan den sugs in i huden. Finns i dofterna Coconut, Moringa, Mango,British Rose, Strawberry eller Almond Milk. 

The Moisturising Bomb Facial Mask

Bland Therese Lindgrens egna serie Indy Beauty  finns det är en ansiktsmask som återfuktar huden på djupet, det kan behövas lite extra kärlek när solen ligger på. Återfuktande egenskaper från näckrosextrakt och shea gör huden silkesmjuk och lugn.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden