Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk burgare med tillbehör
Vegokoll

Scandics sommarburgare är vegansk

Scandic burger challange är en årlig tradition för Scandics kockar i hela landet. Och i år skulle sommarburgaren byggas kring den växtbaserade burgaren Beyond Burger. Priset kammandes hem av Johan Klässbo som skapade en ostig vegoburgare.

Med sin Clear River Crisp kammade Johan hem förstapriset i Scandics interna tävling med motiveringen: En svulstig burgare som lyfter bilden av vego och växtbaserat till något som attraherar alla.

Det känns gôrgött, jag fick revansch från förra årets tredjeplats och det är en väldigt kul tävling att vara med i. Jag tävlade mot tre andra burgare med riktigt starka karaktärer så det var en tuff utmaning, säger Johan Klässbo, Sous Chef på Scandic Klarälven.

Scandic som fortsätter att utvidga sitt hållbarhetsarbete har bland annat fasat ut burägg och uppmuntrar nu till veganska alternativ. Sedan sommaren 2018 erbjuder de den veganska Beyond Burger som standard på deras menyer och nu får den sällskap av sommarburgaren Clear River Crisp. Sommarburgaren består utöver beyond burger av en vegansk ostsås som har blandats ihop med violife ost, havrefraiche och stekt lök. Detta tillsammans med en syrlig coleslaw och crispiga pankosmulor. Tävlingen är ett sätt att lyfta de talanger som arbetar inom Scandics kök och även ett sätt att inspirera till kreativitet och nyskapande. Förra årets vinnare slog säljrekord.

I år bestämde vi oss för att låta den växtbaserade burgaren Beyond Meat vara huvudingrediensen, att vi uppmuntrar till vegetarisk och vegansk matlagning sänder sitt tydliga budskap tror vi. Och jag är så imponerad av de bidrag vi får in, det har varit lika utmanande i år att välja ut just en vinnare bland alla spännande bidrag, men vi är riktigt stolta över årets vinnare, säger Thomas Fankl, Director Food & Beverage Scandic Sverige.

I år bestämde vi oss för att låta den växtbaserade burgaren Beyond Meat vara huvudingrediensen, att vi uppmuntrar till vegetarisk och vegansk matlagning sänder sitt tydliga budskap tror vi.
Thomas Fankl, Director Food & Beverage Scandic Sverige

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden