Hoppa till huvudinnehåll
Rostad fänkålsoppa i en skål på en grå duk.

Vegansk rostad fänkålssoppa med timjan

På kalla vinterdagar värmer vi oss gärna med en god soppa. Det här ett recept på en mild växtbaserad soppa gjord på fänkål, som vi helst toppar med färsk timjan vid servering.

30 min
Förrätt
Lunch
Glutenfritt

Ingredienser

800 g fänkål
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 liter grönsaksbuljong
½ tsk timjan
1½ tsk salt
½ tsk svartpeppar

Topping

havre- eller sojagrädde
timjan (gärna färsk)
havssalt
svartpeppar
  1. Dela fänkålen i mindre bitar, klyfta löken och skiva vitlökarna. Lägg detta i en ugnsform och ringla över olivolja. Rosta grönsakerna i ugnen i 225 grader i ca 10 minuter.
  2. Lägg över grönsakerna och oljan i en kastrull och häll över buljong. Koka detta i 10 minuter.
  3. Tillsätt kryddorna och mixa soppan tills den blir slät. Ringla över havregrädde och strö över lite timjan, svartpeppar och salt vid serveringen.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden