Hoppa till huvudinnehåll
Kikärtscurry med svart ris på en turkos tallrik

Vegansk kikärtscurry med svart ris

Den här rätten kan också kortas ner och vara klar ungefär när riset är klar, men smakerna framträder bättre när de får koka ihop länge!

35 min
Billiga veganska recept
Middag
Glutenfritt
Barnvänligt
Nötfri
Sojafritt

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
2 gröna chilifrukter
500 g kokta kikärtor
1 msk riven ingefära
1 msk röd currypasta
1 tsk mald koriander
2 msk tomatpuré
2 dl växtbaserad crème fraiche
4 dl grönsaksbuljong
salt
  1. Skala och finhacka löken, kärna ur chilin och riv ingefäran.
  2. Fräs löken innan du tillsätter chilin, kikärtorna, curryn, tomatpurén, ingefäran och buljongen. Låt koka på svag värme i 30 minuter.
  3. Tillsätt växtbaserad crème fraiche  och smaka av med salt. Servera med ris. 
  4. Thumbnail

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt