Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk kycklingpaj med soltorkad tomat

Vegansk k*cklingpaj med soltorkade tomater

Vem gillar inte paj!? Perfekt både mitt i veckan och till helgen och ger dessutom garanterat en god lunchlåda! Utöver vegokyckling innehåller denna paj även grönkål, champinjoner och soltorkade tomater i en krämig stanning baserad på havregrädde. Med chicken & steak-krydda blir pajen dessutom lite extra kycklinglik. Receptet kommer från Björn Håkansson, @proteinbrist på Instagram.

Veganiserad
Lunch
Middag

Ingredienser

4 portioner

Pajdeg

2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 dl rapsolja
3 msk havremjölk
1 tsk salt

Fyllning

1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 paket hälsans kök filébitar (320g)
2 dl hackad grönkål
1-2 msk Santa Maria Chicken & Steak krydda

Topping

champinjoner (efter smak)
soltorkade tomater (efter smak)
riven ost (efter smak)

Stanning

2,5 dl Havregrädde
4 msk vetemjöl
1 nypa svartpeppar
  1. Sätt ugnen på 200°, blanda mjölet och saltet. Tillsätt oljan och havremjölken och blanda till en klump som du sedan pressar ut i en pajform. Nagga botten med en gaffel och förgrädda i ca 5minuter.
  2. Stek filébitarna, hacka ner gullöken och vitlöken och stek tillsammans tills filébitarna fått fin färg. Krydda med Chicken and Steak-kryddan. Tillsätt grönkålen och stek i ytterligare ett par minuter. Häll ner allt innehåll i pajskalet.
  3. Toppa med skivade champinjoner och soltorkade tomater. Häll över stanningen och toppa med ost.
  4. Ha sedan pajen i ugnen i ca 25 minuter tills osten smält och fått fin färg. Låt gärna pajen stå några minuter innan servering.
Vegansk kycklingpaj med soltorkad tomat

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden