Hoppa till huvudinnehåll
Cheesecake med citronfyllning dekorerad med hallon och björnbär på ett mörkt bord

Vegansk cheesecake med citronfyllning

Recept på vegansk cheesecake med smak av citron. Istället för gelatin använder vi agar agar, en alg som antar en geléliknande konsistens men fortfarande helt växtbaserat.

35 min
Efterrätt
Fika
Imponera
Picknick
Högtider
Midsommar
Veganiserad

Ingredienser

8 portioner

Ingredienser botten

200 g digestivekex
75 g veganskt margarin

Ingredienser fyllning

3 dl osötad soygurt
1 dl citronsaft
1/2 msk agar agar
½ tsk vaniljextrakt
1 dl strösocker
  1. Smält margarin i en kastrull eller i mikrovågsugn.
  2. Använd en matberedare  för att krossa digestivekexen och blanda med det smälta margarinet. Pressa ut  kexsmeten i en lätt oljad kakform med löstagbar kant och ställ kallt.
  3. Koka  citronjuice, soygurt, socker, vanilj och agar agar på svag värme och låt koka på svag värme under omrörning i cirka 7 minuter.
  4. Häll fyllningen över den kylda bottnen och låt svalna tills cheesecaken fått en fast konsistens. Ta bort kanten på formen och garnera med goda bär och citronmeliss precis innan servering.
     

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden