Hoppa till huvudinnehåll
Vegnask ceviche med veganska räkor i cocktailglas

Vegansk ceviche

Ceviche är en syrlig röra eller salsa med skaldjur eller fisk från Peru som också är vanligt i många andra syd-och nordamerikanska länder som t.ex Chile, Ecuador och Mexiko. Här har vi veganiserat receptet genom att använda veganska räkor. Det går också att använda "köttiga" alger.

10 min tillagningstid + blötläggning
Förrätt
Snacks
Glutenfritt
Nyår
Veganiserad
Midsommar

Ingredienser

5 portioner
300 g veganska räkor
2 silverlök, cirka 200 g
1 röd paprika, cirka 150 g
2 dl citronjuice
1 kruka koriander
1 grön chili
2 vitlöksklyftor
1 tsk kummin
1 tsk salt
½ dl olivolja
  1. Tina upp de veganska räkorna. Finhacka löken, paprikan, koriandern och chilin. 
  2. Blanda alla ingredienser med citronjuice i en bunke och pressa i vitlöken. Tillsätt kummin,  salt och olja.
  3. Låt den stå och dra in smakerna i kylskåpet i minst en timme. Serveras kall! 
    Vegnask ceviche med veganska räkor i cocktailglas

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt