Hoppa till huvudinnehåll
En skål med pebre tillsammans med lök, chili och koriander på ett bord

Vegansk bruschetta med pebre - chilensk tomatsalsa

Pebre är en klassisk salsa i Chile med koriander, tomat, lök, vitlök och citron. Passar utmärkt som tillbehör vid buffé eller som här, till bruschetta.

20 min
Förrätt
Snacks
Picknick
Under 30 min
Veganiserad

Ingredienser

5 portioner
1 gul lök, cirka 100 g
4 tomater, cirka 300 g
1 kruka koriander
2 vitlöksklyftor
4 msk citronjuice
2 msk rapsolja
salt efter smak

Övrigt

1 baguette
1 dl riven parmesan
  1. Skala och finhacka löken. Ansa och hacka koriandern och tvätta och skär tomaterna i små kuber, eller klyftor om det är körsbärs- tomater.
  2. Blanda den finhackade löken, koriandern och tomaterna med citronjuicen och rapsoljan. Pressa sedan i en eller två vitlöksklyftor beroende på vad du föredrar. Salta efter smak och låt salsan dra medan du förbereder brödet.
  3. Skiva brödet i tjocka skivor på ungefär två centimeter och rosta det. Ha på salsan på brödet och toppa med riven vegansk parmesan.

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden