Hoppa till huvudinnehåll

Två sorters veganska chokladbollar - med Barebells bars

Linn Wahlström och Barebells presenterar två olika chokladbollar, båda lika krämiga och goda, från en och samma smet. En chokladboll för chokladälskaren och en för de som föredrar choklad blandat med kola. Perfekt inför helgens fikastunder!

Efterrätt
Fika

Ingredienser

Grundsmet

1 Barebells Vegan Chocolate Dough
100 gram kokosolja
1 dl sötströ
1/2 tsk vaniljpulver
3 dl havregryn
1 tsk flingsalt

Chokladbollar (Använd lite mer än halva grundsmeten tillsammans med nedan ingredienser)

1 Barebells Vegan Chocolate Dough – hackad i små bitar
1/2 dl kaffe
4 msk kakao
1 dl havregryn till, ev mer om det behövs

Chokladkolabollar (Använd resten av smeten tillsammans med nedan ingredienser)

1 dl vegansk kolasås/vegansk karamelliserad mjölk (den är ej sockerfri)
1 dl havregryn till
  1. Mixa baren med kokosoljan och sötströ så att det blir en slät smet.
  2. Tillsätt havregryn och flingsalt.
  3. Blanda ingredienserna till två släta smeter.
  4. Rulla till bollar och rulla sen i kokos (eller pärlsocker om du vill).
  5. För extra chokladiga bollar: smält vegansk choklad och ringla över.
  6. Låt svalna i kylen, sen njut. 
Foto: Linn Wahlström

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden