Hoppa till huvudinnehåll

Tibetansk sallad

Här är ett recept från en del av forna mongoliska imperiet, Tibet: en vegansk sallad som är full av näring. Spenat, böngroddar och valnötter i en god dressing gjord på växtgurt (vegansk yoghurt som finns i de flesta mataffärer idag), ingefära, chili och agavesirap.

15 min
Picknick
Glutenfritt

Ingredienser

4 portioner
ca 100 g färska spenatblad
50g böngroddar
1 dl valnötter

Dressing

2 vitlöksklyftor
2 dl naturell växtgurt
2 tsk finhackad ingefära
1-2 tsk chiliflakes
1 msk agavesirap
salt & peppar
  1. Börja med dressingen. Finhacka vitlöksklyftorna och rör ihop samtliga ingredienser i en skål.
  2. Grovhacka spenaten och groddarna. Vänd ner detta i dressingen och blanda väl. Lägg upp på serveringsfat och garnera med valnötter.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden