Hoppa till huvudinnehåll

Frasiga veganska spenatknyten

Enkla veganska spenatknyten fyllda med spenat och växtbaserad ost. De är fantastiska till förrätt, buffé eller picknicken!

35 min
Förrätt
Picknick

Ingredienser

6 portioner

Ingredienser

250 g vegansk smördeg
1 gul lök, cirka 100 g
2 msk rapsolja
100 g färsk spenat
100 g riven, smältbar vegansk ost
salt
vitpeppar
  1. Skala och hacka löken. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken mjuk.
  2. Tillsätt spenat och stek även denna mjuk. Krydda med salt och peppar.
  3. När blandningen svalnat, tillsätt riven ost.
  4. Sätt därefter ugnen på 225 grader och rulla ut smördegen.
  5. Skär ut fyrkanter om ungefär 4 x 4 centimeter och klicka ut en tesked av blandningen på varje fyrkant.
  6. Vik upp kanterna så att det täcker fyllningen och grädda i ugnen i 15 minuter tills knytena fått en vacker gyllene yta.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden