Hoppa till huvudinnehåll
Syltkakor på hög bredvid en syltskål

Syltkakor

Veganska syltkakor som går fort att slänga ihop!

20 min
Fika
Baka
Veganiserad

Ingredienser

30 portioner
200 g mjölkfritt margarin
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 dl sylt
  1. Hacka samman ingredienserna. Forma degen till en rulle ca 25 cm lång och ca 4 cm tjock. Lägg rullen kallt en stund.
  2. Skär den sedan i skivor och runda till dem lite om du vill. Lägg dem på ett bakplåtspapper på plåt. Gör en fördjupning med fingret mitt i varje kaka. Det brukar gå bra när kakdegen mjuknat något.
  3. Fyll groparna med sylt. Grädda kakorna i 175 graders ugnsvärme ca 15 minuter.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt