Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Vegansk pekannötskaka

Det går utmärkt att frysa kakan. Den är väldigt god kall! Receptet är publicerat i kokboken "Djurens Rätts bästa recept"

75 min
Efterrätt
Fika
Baka
Veganiserad
Imponera
Nyår

Ingredienser

4 portioner

Botten:

100 g mjölkfritt margarin
2 dl vetemjöl
1 msk socker

Fyllning:

100 g hasselnötter
100 g pekannötter
1 dl råsocker
50 g mjölkfritt margarin
1 msk kakao
3 msk sirap
1 msk vetemjöl
1 msk vatten

Till servering:

vispbar vegansk grädde eller vegansk glass
kardemumma
  1.  Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta ihop margarin, mjöl och socker till en deg. Tryck ut den i en pajform, max 24 cm i diameter. Det blir en ganska tunn deg men det är helt i sin ordning. Låt den stå i kylen 1 timma.
  2. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 225 grader i ca 10 minuter.
  3. Rosta hasselnötterna försiktigt i en torr stekpanna. Gnugga dem i händerna när de svalnat så att det mesta av skalet lossnar. Pekannötterna behöver inte rostas.
  4. Lägg övriga ingredienser i en kastrull. Värm tills det börjar sjuda, rör om under tiden. Rör sedan ner nötterna.
  5. Häll fyllningen i pajskalet och grädda ytterligare 8–10 minuter. Låt pajen svalna.

Smaksatt grädden med lite kardemumma och servera.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt