Hoppa till huvudinnehåll
Tre kulor nice cream och två strutar på ett vitt fat.

Vegansk Nice cream - Mint chocolate chip

Nice cream är världens enklaste veganska glass, som inte kräver någon glassmaskin eller massvis med ingredienser. Den är framförallt supergod! Foto: Nathan Schacherer

60 min
Efterrätt
Veganiserad
Glutenfritt

Ingredienser

4 portioner
1 burk kokosmjölk
3 stora avokador
1-1 1/2 tsk citronsaft
4 msk agavesirap
1-2 krm pepparmintsarom
150 g chokladknappar
  1. Ställ in kokosmjölken i kylen över natten. När den blir kall delar kokosmjölken sig så att ett krämigt lager lägger sig på toppen medan kokosvattnet ligger kvar på botten. 
  2. Skopa upp kokoskrämen som lagt sig överst och lägg i en bunke. Vispa den krämig med en elvisp och för över till en form. 
  3. Mixa avokado tillsammans med citronsaft, agavesirap och pepparmintsarom i en matberedare till en jämn, klumpfri kräm. Blanda ner de i formen med kokoskrämen. Vänd ner chokladknappar och blanda ihop med en slickepott.
  4. Lägg plastfolie direkt ovanpå glassen så att plasten nuddar glassen och inte släpper in luft. Ställ in i frys.

Vi har lånat lite glassrecept från Sofia Von Porats senaste kokbok Vardagsavego för alla! Boken finns att köpa på vår webbshop!

 

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden