Hoppa till huvudinnehåll

Mustig linsgulasch med kall dippsås och persilja

40 min
Billiga veganska recept
Middag
Linsgulasch med persilja i en vit skål står på ett bord med rutig duk

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 liten chili
3 morötter
2 potatisar
1 tärning grönsaksbuljong
2 msk tomatpuré
1 tetra/burk finkrossad tomat
2 dl gröna linser
1 tsk paprikapulver
Salt och peppar
4 lagerblad
1 tsk kummin
hackad persilja
mörkt bröd

Dipsås

1 burk ifraiche
½ påse 3xlök dipmix
  1. Hacka gul lök, vit lök och chili. Fräs i kastrull i lite olja. Skala morötter och potatis och tärna i små bitar. Ha i dessa i kastrullen och låt gosa med löken tills löken är mjuk och gyllenbrun.

  2. Då kastar du i grönsaksbuljongtärningen, tomatpuré, krossad tomat. linser, kryddor och lagerblad. Fyll på med vatten så att det känns lagom och så att grönsakerna kan koka. Koka upp, rör om och låt koka på halvfart i ungefär en halvtimme, tills linserna är kokta och grönsakerna mjuka. Smaka av och krydda eventuellt mer.

  3. Blanda 3xlök-dipmix och hacka persilja. Servera gulaschen med bröd, en klick kall sås och toppa med persiljan. Yummie Yummie!

  4. P.S du kan såklart ha i andra rotsaker och fler sorters grönsaker om du vill. The sky is the limit o.s.v.








 

 

 

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt